Általános üzleti feltételek

Ezek az általános üzleti feltételek vonatkoznak a vásárlásra és eladásra az internetes áruházban ("e-shop") az Italgusto, s.r.o. weboldalán, és részletezik a szolgáltató és vásárló (szerződő felek) jogait és kötelezettségeit.

Az internetes áruház üzemeltetője (eladó) az Italgusto, s.r.o. vállalat.

1. Az internetes áruház üzemeltetőjének (eladó) azonosító és elérhetőségi adatai

Kereskedelmi név: Italgusto, s.r.o.
Hlavná 8, Dlhá Ves, 049 55
IČO: 46 516 271
IČ DPH:SK2023411720
Košice I. Kerületi Bíróság Kereskedelmi Nyilvántartásából kivonat, bejegyzésszám: 29115/V
Telefonszám: 0915/500490, (8:00-tól 16:00-ig)
E-mail cím: italgustosro@gmail.com
Reklamáció cím: Italgusto, s.r.o., Dlhá Ves 049 55, Hlavná 8

 • Az általános üzleti feltételek a vásárlási szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Abban az esetben, ha az eladó és a vevő olyan írásbeli vásárlási szerződést köt, amelyben eltérő feltételeket állapítanak meg az általános üzleti feltételektől, a vásárlási szerződés rendelkezéseit előnyben részesítik az általános üzleti feltételekkel szemben.
 • Az internetes áruház bármely internetes oldalán elérhető terméklista, amelyet az eladó üzemeltet, a rendszeresen szállított termékek katalógusa, és az eladó nem garantálja az összes felsorolt termék azonnali elérhetőségét. A termék elérhetőségét a vásárló kérdése alapján fogják megerősíteni.

2. Rendelés:

 1. A fogyasztó (vásárló) az Italgusto, s.r.o. internetes áruházán keresztül írásban rendel termékeket és szolgáltatásokat (e-shop): rendelés elküldésével az internetes áruházon keresztül. Az így leadott rendelés kötelező érvényűnek minősül, és a 102/2014 Z.z. törvény szerinti, később módosított jogszabályoknak megfelelően távolsági szerződésnek, továbbá csak az elküldött rendelés bevételezésével a vásárlási szerződésnek minősül. A vásárló a rendelés leadásával megerősíti, hogy tájékoztatást kapott arról, hogy a rendelés leadásával és részének kifizetésével a rendelt termék árát köteles kifizetni.
 2. Minden rendelésnél a fogyasztónak (vásárlónak) meg kell adnia nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét; természetes és jogi személyként vállalkozók esetén adószámát, adóazonosító jelét, áfa-számát, a termék nevét, leírását, darabszámát, a rendelés kiállításának dátumát (a rendelés leadása az internetes áruházon keresztül automatikusan teljesíti ezeket a feltételeket). Ezeket az adatokat a személyes adatok védelméről szóló, 122/2013 Z.z. törvénynek megfelelően csak az eladó és a fogyasztó közötti kereskedelmi kapcsolat keretében használják fel, és nem lesznek harmadik félnek átadva (kivéve a termék szállításáért felelős személyt).
 3. A vásárló rendelési folyamatának lépései:
  • a) Termék kiválasztása, termékmennyiség beállítása a termékleírásban vagy a kosárban, majd a "Pénztár" gombra kattintva a következő lépéshez való átváltás,
  • b) A vásárló adatainak helyességének ellenőrzése - számlázási és szállítási cím, fizetési és szállítási mód meghatározása, szükség esetén azok módosítása vagy hiányzó mezők kitöltése,
  • c) Az Általános Szerződési Feltételek elfogadása és az "Kötelező érvényű rendelés fizetési kötelezettséggel" gomb megnyomásával a megrendelés elküldése.
 4. Az Eladó által kötelező érvényű elfogadott Vevő rendeléséről a Vevőnek küldött telefonos vagy e-mail visszaigazolás a rendelés elfogadásáról, miután a Vevő előzetesen elfogadta a rendelést, és ellenőrizte a Vevő által kért áruk rendelkezésre állását és szállítási időpontját, továbbá "rendelés visszaigazolása" néven ismert. A rendelés elfogadásáról automatikusan generált értesítés küldődik az Eladó elektronikus rendszerében, amelyet a Vevő azonnal megkap a rendelés leadását követően az e-mail címére, ami nem minősül a rendelés kötelező érvényű elfogadásának. A rendeléssel kapcsolatos további információkat szükség esetén e-mailben küldünk.
 5. A fogyasztónak (vásárlónak) jogában áll, hogy indokolás nélkül elálljon a szerződéstől a termék átvételétől számított 14 napon belül. Ha a fogyasztó (vásárló) visszalép a szerződéstől, viseli a termék visszaküldésének költségeit.

3. Az eladó jogai és kötelezettségei

Az Eladó köteles:

 • A megrendelő által elfogadott megrendelés alapján az Eladónak köteles leszállítani a megállapodott mennyiségű, minőségű és határidőben a terméket, és azt úgy csomagolni vagy megfelelő módon felkészíteni a szállításra, hogy megfelelően megőrizze és megvédje azt,
 • Győződjön meg róla, hogy a szállított termék megfeleljen a SZR hatályos jogszabályainak,
 • Az összes dokumentumot (számlák, szállítólevelek, garancialevél, számla) írásban vagy elektronikusan az áruk átvételéhez és felhasználásához szükségesnek a Vásárlóval együtt legkésőbb a termékkel együtt eljuttatni és egyéb az érvényben lévő jogszabályok által előírt dokumentumokat (magyar nyelvű útmutatók, garancialevél, szállítólevél, adóigazolás),

Az Eladónak joga van a megfelelő és időben történő kifizetésre a Vásárlótól a szállított termékért.


Az Eladó jogosult a megrendelést törölni, ha a készletek kimerülése vagy a termék hiányossága miatt nem képes szállítani a terméket a jelen üzleti feltételek által meghatározott határidőn belül, vagy az internetes áruházban meghatározott áron, hacsak a Vevővel nem állapodik meg másik teljesítési mód kapcsán. A rendelés törléséről a Vásárlót telefonon vagy e-mailben értesítjük, és a kifizetett vételárat vagy annak részét 15 napon belül a Vásárló által megadott számlára visszafizetjük, hacsak másként nem állapodik meg az Eladó.

4. Felügyeleti szerv tájékoztatása.

A Felügyeleti Szerv a Szlovák Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal, az SOI Felügyeleti Hivatala, amelynek címe: Vrátna 3, Postafiók A-35, 040 65 Košice 1

5. Fizetési feltételek - fizetési és szállítási mód, szállítási határidők

A terméket az Eladó által a weboldalon elérhető minták, katalógusok, típuslapok és az Eladó által üzemeltetett internetes áruházban elérhető minták szerint adják el az Eladónak.

 1. A termék ára a termékek árlistájával van meghatározva, és az Eladó által minden eladott terméknél meg van jelölve,
 2. A fogyasztó készpénzben, utánvéttel vagy átutalással fizet,
 3. A termék átadásakor a fogyasztó a termékért és a szállításért fizet,
 4. A szállítási módot a fogyasztó az e-kereskedelemmel kapcsolatos egyéb kommunikációval azonosíthatja. A fogyasztó választhatja a szállítási módot, a következők szerint:
 5. Saját szállítás (a termék átvétele az Eladótól),
 6. Az Eladó által nyújtott szállítás (további díj ellenében),
 7. Kurír (szállítószolgálaton keresztül),
 8. Szlovák Posta
 • A szállítási költségeket mindig be kell jelenteni a fogyasztónak az összes rendelési ellenőrzéskor.

5. Jótállási idő és Reklamációs rend

A jótállás a termék vagy a szolgáltatás nyújtása során felmerülő hibákért felelős időszak meghatározása. A törvény különféle jótállási időket ír elő a terméktől függően (pl. Élelmiszerek esetében a fogyasztás dátumát nem jelöljük meg, csak 8 napig tart a jótállás). Ha a terméken a felhasználás időpontja van feltüntetve (fogyasztási idő), akkor a jótállás a használati időszak végéig tart.

A jótállási idő a termék használati idejének végéig tart, amelyet a termék csomagolásán jelölnek meg.

A 24 hónapos jótállás akkor érvényes, ha a fogyasztó vásárlók vásárolnak.

REKLAMÁCIÓS FELTÉTELEK

SZABÁLYOK A REKLAMÁCIÓ BENYÚJTÁSÁRA

A vásárlónak meg kell vizsgálnia a terméket annak átvételekor. Jogában áll megtagadni a fogadást:

 • ha láthatóan mechanikai sérülést szenvedett a szállítás során,
 • ha a termék hiányos,
 • ha a termék nem az, amit vásárolt, hacsak erről előzetesen nem állapodott meg az eladóval,
 • ha a terméket az előre meghatározottnál rövidebb ideig vagy a szlovákiai jogszabályoknak megfelelően nem szállították ki,
 • ha a számlán szereplő összeg nem egyezik a megállapodott összeggel, hacsak az eladó előre nem tájékoztatta erről a vásárlót.

A) A jótállás nem vonatkozik azokra a hibákra és károkra, amelyek a következők miatt keletkeznek:

 • a vásárló vagy a termék átvételét követően a termékkel való nem szakmai vagy kíméletlen bánásmód miatt,
 • a termékkel való bánásmód során keletkezett mechanikai sérülések,
 • a tárolási szabályok betartásának elmulasztása, különböző típusú élelmiszerek (száraz, hideg, hűtött, fagyasztott) esetében, megfelelő hőmérsékleti feltételek betartásával,
 • természeti katasztrófák,
 • a vásárló által meg nem történt rendszeres karbantartás és szervizellenőrzések a vásárló raktárterének higiéniai hibáival,
 • a termék lejárta után,
 • nyitott / részben nyitott vagy szennyezett termék, amelynek higiéniai kockázata lehet,
 • a vásárló nem nyújtja be a vásárlás dokumentumait (szállítólevél, számla).
 • az egy napos különleges jótállási idő azoknak a dolgoknak vonatkozik, amelyek gyorsan romlanak, mert ezekre a dolgokra vonatkozóan legkésőbb az eladást követő napon kell benyújtani a reklamációt, különben ez a jog elveszik.B) A vásárló panaszos lehet:
 

 • személyesen az eladónál: Italgusto, s. r. o., Hlavná 8, Dlhá Ves 049 55,
 • a termék kiszállításával (kizárólag akkor, ha nincs higiéniai kockázat) Italgusto, s. r. o., Hlavná 8, Dlhá Ves 049 55,
 • e-mailben: italgustosro@gmail.com
 • telefonon a +421 915 500 490 számon (hétfőtől péntekig 8: 00-tól 16: 00-ig).

REKLAMÁCIÓS SZABÁLYOK

 • a reklamációt azonnal, de legkésőbb a hiba felfedezésétől számított 3 munkanapon belül be kell nyújtani,
 • a reklamációt írásban kell benyújtani, és az összes szükséges dokumentumot, amelyek lehetővé teszik a reklamáció vizsgálatát (számlák, szállítólevelek, panasz bejelentésének dátuma és leírása, képek a reklamált termékről stb.), A reklamációban szereplő tényleges termék átvételéhez csatolni kell, amely lehetővé teszi az eladónak a kereskedelmi garancia alapjának ellenőrzését. a terméknek, és ezzel egyidejűleg az eladó jogával ellenőrizni a vásárlás során előforduló tényeket,
 • a reklamációban foglaltaknak megfelelően az eladó köteles 30 napon belül a reklamációval kapcsolatos kérést teljesíteni.
 •  a reklamáció teljesítése - a termék kicserélése, a vételár visszatérítése (az eladó döntése szerint) - a termék értékesítésének napjától számított 15 munkanapon belül történik. A visszatérítést ugyanazon módon kell megtenni, ahogyan az eredeti tranzakció során a vásárló által használt fizetési mód, kivéve azokat az eseteket, amikor a vásárló egyértelműen beleegyezett más módon. A visszatérítési díjakat nem számoljuk fel.

6. Adatvédelmi politika és személyes adatok

A vásárló tudomásul veszi és beleegyezik abba, hogy az eladó kezelheti a személyes adatait a vásárlás során, és azt az eladó az általános szerződési feltételekben meghatározott célokra használhatja fel.

A vásárló tudomásul veszi, hogy az eladó az általa megadott személyes adatokat harmadik személyeknek nem adja át, kivéve azokat az eseteket, amikor ez törvény szerint kötelező. A személyes adatok kezelése megfelel a szlovák és az Európai Unió jogszabályainak.

A vásárló tájékoztatást kap arról, hogy az eladó az internetes áruházban vásárolt termék vásárlásához kapcsolódóan automatizált módon feldolgozhatja a vásárló személyes adatait, amelyek az értékesítés és az eladás meghatározásához, az elektronikus rendeléskezeléshez, az áru kiszállításához, az áruk szolgáltatásához és a vásárlás igazolásához szükségesek. A vásárló ezen adatokhoz való hozzáférése az internetes áruházban való vásárlás során nyílik meg. A vásárló tájékoztatást kap arról, hogy az adatokat bizonyos időtávon át tárolják, az adatok törlése vagy módosítása kérhető az eladónál.

7. Végrendelet

A jogviszonyokban nem szabályozott esetekben a Szlovák Köztársaság Polgári Törvénykönyvének megfelelően.

Ezek az általános üzleti feltételek január 1-jétől érvényesek.

Italgusto, s.r.o.


A terméket sikeresen hozzáadtuk a termék-összehasonlításhoz!